top of page

Hétvégi Programok Április 20-22

Hello Nyárias Tavasz, ki a szabadba Orfűn és környékén!



A hétvégén is rengeteg programmal vár Benneteket Orfű és környéke. Mutatjuk a legjobbakat:




Április 21 10:00-15:00

Tettye tér 9., Pécs, 7625



Az 1970 óta ezernél több szervezet közreműködésével világszerte megrendezett Föld Napja eseményei bolygónk környezet- és természetvédelmi problémáira hívják fel a figyelmet és kínálnak megoldási javaslatokat azokra. Évek óta hagyomány már, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld Napja alapeszméje szellemében, idén április 21-én, 10.00 és 15.00 óra között.

A házigazdák a hagyományoknak megfelelően a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint pécsi és Pécs környéki szolgáltatók, civil szervezetek lesznek. A programok középpontjában a környezettudatos életmód népszerűsítése áll.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is indulnak ingyenes idegenvezetések a Pintér-kert Arborétumban. A 45-50 perc időtartamú idegenvezetések kezdési időpontjai: 13.00, 14.00. Gyülekező mindig az adott időpont előtt 5 perccel a Pintér-kert Arborétum bejárati kapujánál lesz.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Április 21, 9:30–15:00


Orfűi Malmok

Füzes Antal sétány 3., Orfű, 7677



Szenvedélyesen befőzöl, dunsztolsz, savanyítasz? Folyton kísérletezel, új ízek után kutatsz? Szeretnéd, ha minél többen kóstolnák a finomságaidat? Gyere el következő workshopunkra, és hasznos tanácsokat kaphatsz, hogyan lépj termékeiddel piacra, hogyan tartsd meg és erősítsd piaci pozíciódat. Vendégeink piacképes helyi termékeket előállító társadalmi vállalkozások és helyi termelők lesznek, akik mint jó gyakorlat osztják meg tapasztalataikat és adnak ínycsiklandó ízelítőt (kóstolót) specialitásaikból.

Időpont: 2018. április 21. 09:30 Helyszín: Garat, Malommúzeum, Orfű

Program 09:30 Kenyér dagasztási bemutató és medvehagymás készítmények kóstolója 10:30 A helyi termékek szerepe a gasztroturizmusban és a lokális gazdaság fejlesztésében. Helyzet- és jövőkép Dr. Gonda Tibor, a PTE KTK egyetemi adjunktusa bemutatásában. 11:15 Mecseki növényekből készült teák és szörpök kóstolója 11:30 A résztvevő társadalmi vállalkozások bemutatkozása. Ételkóstolók és ételkészítő workshop. 14:00 Ebéd - a friss, helyben sütött kenyérrel és a közösen készített ételekből.


Jelentkezés a Facebook eseményben található email címen.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Április 22, vasárnap, 10:00–17:00

Rácz Tanya - Orfű-Lipóc, Orfű, 7677




A vasárnapi tavaszköszöntő nap alkalmából most is ingyenesen használhatnak a gyerekek játékokat: játszótér, kisállat simogató, erdei kalandpark, ugráló domb. Ehhez pedig nem kell mást tenni csak kilátogatni Orfű-Lipócra a tanyára, és összekötni a játékot egy kellemes családi pihenéssel és ebéddel. :)

A konyha is tartogat kellemes meglepetéseket többek között grillezett vagy kemencében sült húsokat és zöldségeket, bográcsban készült ételeket és sok más finomságot!

Ingyenes játékok gyerekeknek 10 órától: -állatsimogató (nyuszik, kecskék,bárányok, mini pónik) -80-m-es erdei kötélpálya -ugráló domb -50m-es drótkötélpálya -játszótér (hintákkal, homokozókkal,lengőhidakkal,csúszdákkal)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



április 21-22. (szombat, vasárnap) 9:00-20:00

Birkanyírás és körmölés –cserépbárány -papírbárány. A Föld napja alkalmából, szelektív hulladékgyűjtés, interaktív foglalkozás, Földnapja medál készítése várja a gyerekeket.

A Katica Tanya egy 12 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom a kis- és nagygyermekes családok számára Somogy megyében, a Zselic szívében.

Gasztronómiai ajánlatunk: Gyümölcsleves- Sült csirkecomb burgonyakrokettel-Császármorzsa

Helyszín: Katica Tanya, Patca

Telefon: 30/411 6002


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


április 22.(vasárnap) 10:00-18:00

Mi okoz „sebeket” élőhelyünkön, a Föld nevű bolygón? Mit tehetünk a Föld védelmében? Küldjétek el nekünk ötleteiteket, megfigyeléseiteket rajzok, versek, mondókák formájában. A beküldőknek 50%-os belépőt biztosítunk a programra, és közöttük egy szezonbérletet is kisorsolunk. 

Napközben kettő alkalommal vetítést tartunk a Mecsek természeti értékeiről, valamint a kalandparkban található odú-tanodát is bemutatjuk egy tanulságos és szórakoztató előadás keretében.

Ötletek,alkotások beküldése:  április 20-ig az info@mecsextrem.hu címre

Program ideje: 2018. április 22., vasárnap. Kedvezményes belépő: 2.990 Ft/fő A belépő korlátlan játékhasználatot tartalmaz a park által üzemeletetett játékelemeken!

Nyitva tartás: 10.00-18.00 Étkezési lehetőség: Tepsifüles Étterem

Helyszín: Pécs-Árpádtető, MecseXtrém Park


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



április 21. (szombat) 10:00-16:00

Az Ördög és a Szegény Jankó című képzeletet megmozgató mesével, gyerekeknek szóló programokkal várunk! Idén is új kalandok várnak!

Időpont Leírás

10:00 Nyitás

10:00-16:00 Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Boszorkányház és a Kovácsműhely

10:00-16:00 Állatudvar - Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét

10:00-14:00 Időutazás a középkori mesterségek világába- Fabatkás kézműves foglalkozások és harcászati próbatételek várnak a Faluban, Óvárosban és a Kinizsi táborban

10:00-14:30 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!

10:00-14:30 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!

11:00-11:30 Ugi Mama varázsiskolája- Zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek a Puchner Pódiumon (Rossz idő esetén az Apródképző Színháztermében)

13:00-14:00 Finom falatok órája- fenséges fogásokkal várnak a Fehér Hattyú Fogadóban

14:00-14:30 Az Ördög és a Szegény Jankó- igazi, a képzeletedet megmozgató mese, a csavaros elme győzelme a rossz felett. Csípni fogod! a Puchner Pódiumon (Rossz idő esetén a György teremben)

15:00-15:30 Lovagi torna- látványos lovas előadás a Lovagi Küzdőtéren (Rossz idő esetén a Lovagi Arénában)

15:30-16:00 Kézműves pillanatok- Vásárfia vár a műhelyekben!

16:00 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Helyszín: Puchner Birtok, Bikal, Rákóczi u. 22.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bottom of page